Hjemme igjen…

Ja, nå er vi vel hjemme. Turen gikk helt fint, bortsett fra at baggen med alle skoene og skittentøyet ikke kom, men det var jo det "beste" baggen som kunne ta seg en tur på avveie, når først så gale skulle skje. Vi regner jo med at den bare er en liten tur på egenhånd og at vi får den en av dagene, kanskje allerede i morgen.

Det var selvfølgelig ingen tollere, måtte jo være slik når vi var lovlydige, men vi måtte igjennom en ny sikkerhetskontroll. Frankfurt hadde åpenbart mistet sin status som sikker flyplass og dermed måtte alle som kom derfra kontrolleres på nytt. Ja, ja det er ikke bare bare i disse terrortider.

Så nå er det utpakking, og ordning… herlig å være hjemme igjen. Borte er bra, men jammen er det også godt å komme hjem.

Så hva har vi lært i dag da?:

 • Ikke stol på at du får all bagasjen med deg hjem på første forsøket…
 • Tore kan godt få lov til å passe huset flere ganger…

2 kommentarer til «Hjemme igjen…»

 1. Välkomna hem igen!!!
  Vi förlorade inte bara ett, utan allt bagage på hemresan…
  Vårt plan från Salvador var kraftigt försenat, så när vi klev av planet i Amsterdam var det kris. Kicki upptäcker en namnskylt med hennes namn, visserligen felstavat men likväl riktat till oss. Man hade ordnat med interntransport för vår skull. Vi kände oss som VIP-gäster när vi kördes omkring i en liten elbil inne på flygplatsen. (Att gå skulle tagit 30 minuter + tid för tullpassage och tid för check-in. Allt går nu på en kvart istället) Vi körs fram till check-in när det bara det återstår någon minut till avgång. Vi rusar genom tomma korridorer, river ner en spärr och kommer fram till en låst dörr. Men var är planet? Tillbaka till disken. Personalen blir vansinnig och vrålar «Ditåt, ditåt. Utomhus, det sa jag ju»… Verkligen? Det hade vi inte uppfattat. Vi rusar igenom samma tomma korridorer igen, fram till den nerrivna spärren och där finns en liten trappa som leder ut till asfalten men var är planet? Vi hade väl förväntat oss ett vanligt jetplan, men det är ett propellerplan som väntar på oss!
  Som ni förstår hann man inte lasta om vårt bagage…Det inser vi när vi har landat på Arlanda och Kickis namn ropas ut i högtalarna. «Jaa, det gällde två bagage»… – «Två, men vi har checkat in fyra i Brasilien!». «Vi ska undersöka saken». Därefter följer en oviss tid av väntan och spänning. Nu har vi fått alla fyra hemskickade.
  Hur som helst ha det så gott hemma nu i Norge. Vi hörs
  Kristjan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.