Slutt på STO-oppdraget for denne gang

Da var det slutt for denne gangen.

Det ble en lang og god frokost i godt selskap, Men da jeg kom opp på hotellrommet for å sende rapport på oppdraget til NORDEM, jammen godt å være ferdig med den…, hadde jeg jammen besøk, besøk av en tv-reperatør. Med ham og meg på rommet, var det egentlig godt og fullt der… så som dere skjønner, det var ikke en suite jeg hadde her…

Selvfølgelig hadde Dalane Tidende problemer med sin e-avis slik at det tok litt tid før jeg fikk lest intervjuet de hadde med meg om STO-oppdraget… Sånn er det jo alltid….

Deretter var det bare å møte hos NORDEM for de-brief. Men dit måtte vi komme oss på egen hånd… Ingen buss sto og ventet på oss, ingen egen bil med sjåfør og tolk…

De-briefen varte i et par timer og vi gikk i gjennom ulike faser og evaluerte innsatsen til både OSCE og NORDEM, og den var virkelig bra for begge. Mye administrativt som må på plass og det gjorde det.

Turen til Gardermoen gikk jo greit unna, så gjorde også en liten ompakking. Det som ikke gikk så greit var turen gjennom sikkerhetskontrollen. Først ble de taxfree-vinflaskene mine tatt ut til særskilt kontroll, deretter ble jeg også tatt ut til tilfeldig kontroll og til slutt ble jakken min tatt ut til virkelig kontroll… Sistnevnte kan ha hatt noe å gjøre med at jeg, dvs sikkerhetspersonale, fant tannkremtuben som jeg kjøpte på taxfreen for å ha til å pusse tennene med i går kveld og som jeg aldri klarte å finne igjen… Nuvel, nå har jeg jo en til neste tur…

Og da gjensto bare turen hjem til Egersund der Eva plukket meg opp på Sola.

Alt var som det skulle…

Så hva har jeg lært i dag da?

  • Det er greit å ha klart for seg hvilket rom du bor på…
  • Det er ikke så greit å bomme på en etasje…
  • Det er greit å ha en hotellsuite…
  • Man kan bli vant til å bli tatt godt vare på… og ha egen bil med sjåfør og tolk…
  • Det kan være ok å lese brukerveiledningen på trikkebilletten, sånn når man nå engang har kjøpt billett, så er det jo greit å aktivere den slik at man slipper bot – i tilfelle kontroll…
  • Det er greit å ha kontroll på tannkremen…
  • Det er krøkkete å vandre rundt på Gardermoen med en taxfreeforseglet pose med fire vinflasker i fanget… fordi man har glemt å ta med en ekstra pose… som de anbefalte på taxfeen – nok helt sikker ut i fra erfaring…
  • Det er enda mer krøkkete å måtte haste avgårde til gaten, som selvfølgelig, ligger heeelt i andre enden av flyplassen, med nevnte taxfreepose i fanget… Utrolig hvordan en porsjon kjøttkaker kan fjerne fokus på tid for boarding…
  • Godt å komme hjem…