Kanskje kommer vi til Venezia…

I dag har dagen blitt brukt til broderier… Ja du lest rett, broderier!

Turen etter en sen og god frokost til Burano. Dit tok vi rutebåt iom at de ikke har noen t-bane her, så er det rutebåter som gjelder.

Siden øya Burano er viden kjent for sine håndarbeider innen broderier og silkearbeid, lå det litt i kortene at dette ble damenes dag.

Kanal på Burano
Kanal på Burano

Øya er utrolig fin, pittoresk og har særpreg, eller som Are Kalvø sierdet i boken sin «Syden»; Gammel… Masse gamle hus i friske farger.

Kreativ byggeteknikk_Burano
Kreativ byggeteknikk Burano, neppe godkjent i Okka by.

Og inn i mellom en konstruksjon på taket som nok ikke ville ha blitt godkjent i Okka-by. Her er det også kanaler og butikker med hovedsakelig håndarbeid innen broderier og silkearbeid.

Det skjeve tårn på Burano
Det skjeve tårn på Burano

Og de har et tårn som må gå det skjeve tårnet i Pisa en høy gang, det er så skakt at jeg kunne ha reist selv…

 

 

Og som en i reisefølget så treffende sa det; «Dette er vel så langt unna komfortsonen min som det er mulig å komme…». Så da var løsningen enkel, vi gutta etablert «base camp» mens damene tok seg av innkjøp, en perfekt arbeidsfordeling!

Etter litt sen lunsj bar det tilbake til båten, nå med både håndarbeid, smykker og masker. Og siden vi måtte vente uansett, tok vi den første båten som kom – ut i fra prinsippet om at hjem kommer vi alltid. Det er akkurat som å kjøre bil på Jæren og i Danmark, det er ikke mulig å kjøre seg helt vill – før eller siden kommer du til kjente trakter.

Det var jo litt diskusjon om det var verdt å ta en båttur på en time som strengt tatt var mye lengre enn det vi måtte ta. Men en talefør kar hevdet hardnakkket at det var absolutt verdt å ta en lengre båttur; for tenkt på alt vi ville få se på turen. Hvorpå vi gjorde akkurat det tok en lengre båttur – og hvorpå den taleføre karen umiddelbart gikk i koma-modus og ikke våknet før vi måtte av båten…

Vi måtte bytte båt inne i Venezia og så kom vi i iallfall til kaikanten av Venezia – der vi hadde en lengre «pit stop» før vi fikk tatt neste båt til Lido. Nå hadde vi iallfall nesten kommet inn til selv Venezia… og kanskje kommer vi dit også…

På veien tilbake fikk jeg kjøpt et italiensk data sim-kort fra Vodafone – og nå blir alt så myyyye enklere…

Middagen, som var tre-retters og vel så det tok vi på Favorita – og det var et godt valg. Stort sett «lokals» og det er jo alltid et godt tegn. Maten var god, vinen perfekt, stemningen upåklagelig og måltidet langdrygt… Akkurat slik det skal være når man er på tur i Italia!

Så hva har vi lært i dag da?

  • Arbeidsfordeling er viktig…
  • Broderier er nå en gang broderier – og for spesielt interesserte…
  • En sightseeing i drømmeland er kanskje bedre enn en sightseeing i våken tilstand… Hva vet vi andre…
  • Og kanskje får vi andre også se Venezia – om vi kommer til Venezia…
Fargerike bygg på Burano
Fargerike bygg på Burano
Kanal på Burano
Kanal på Burano