Engelsk meny? (Georgia)

Bortsett fra de trivielle detaljene som at nå har barbermaskinen tatt kvelden, ikke mer strøm på batteriet der før den ankommer Egebakken, og at dagen som vanlig begynte med en dusj… Denne gang en lunken sådanne – helt uforståelig iom at ingenting er fiklet med og da skulle det jo være i orden – sånn i prinsippet da… Man får i alle fall treningen med å tørke seg fort når det er 9 grader på badet, hmmm kanskje det hadde vært noe å ha på Skrivarsfjellet i ungpike-avdelingen? Kanskje strømforbruket hadde blitt redusert noe?

Ellers tetner det seg nå til litt… Det vil si at nå er det E-day -3, altså 3 dager før valgdagen eller Election Day som det heter på fagspråket, og det merkes både her og der – selv om det ikke er den helt store valg intensiteten over landet.

I dag har tiden gått med til å ordne brifing pakker, dvs sette papir og kart i foldere, ta ut papir igjen etter hvert som det kommer endringer… eller vi finner ut at noe burde være annerledes.
Det er ikke bare vi som holder på med akkurat det, vi snakket med et annet team som måtte hive seg litt rundt. De måtte innkvartere sine team på dobbeltrom, og oppdaget i siste liten at det hadde glemt å ta hensyn til kjønnsfaktoren… for det er jo ikke alltid like enkelt å se hva som er hva bare ut i fra navnene. Heldigvis har de den nødvendige info’en og oppdaget det i tide…men det ble etter sigende litt kjapt fotarbeid der i gården…

I tillegg har vi også brukt litt tid på å forberede og koordinere de siste detaljene på regionale briefingen av STO’en. Vi skal overta våre 8 ordinære STO-team (det er ca 165 team totalt) i morgen kl. 1200 og da er det rett på hotellet, dele ut materiell (mobiltelefoner med mer) og gi dem en regional briefing på hva som skjer og skal skje i vårt område, hvem som skal være hvor etc etc. Den sentrale briefingen har de fått i dag, det er orientering om den politisk situasjon, valgprosedyrere, rapportering og utfylling av valgdagsskjemaer mm. Så ta altså vi den lokale delen.

Etter briefingen skal vi ”parre dem” med tolk og sjåfør og sende dem ”ut i verden” for å finne sine valglokaler. De har fått en hel del valglokaler og kan til en viss grad velg litt selv, mye er jo også avhengig av veiene, tid til disposisjon, og så spiller ikke minst vær og føreforholdene inn på mulighetene til å bevege seg rundt i teigen.

Vi skal for øvrig også ha 6 STO-team med ulike parlamentarikere, dvs folk fra forskjellige nasjonalforsamlinger mm, men dem skal vi ikke snakke med før på fredag.

Været ja, i dag morges snødde det faktisk – ikke mye men nok til at det var litt hvitt og glatt på veiene. Vi får håpe at det ikke blir mer snø – det av to grunner. Den ene er at bilene og sjåførene ikke er tilpasset vinterføre (merkelig nok for det er jo vinter her hvert år…) – og forresten ikke kjørestilen heller… Den andre er at det blir vanskeligere å se både tilstand og hvor veien går mange steder – for når alt er hvitt forsvinner jo detaljene. Men men, foreløpig er vi optimister. Det er svært mange andre team som har betraktelig verre distrikter i så måten, enn oss.

Jeg glemte jo at vi skulle ut for å handel noe småtteri og det kunne vi bare glemme, for alt var stengt i dag (offentlig fridag – de må jo hvile ut litt også…) – og det var nesten ikke trafikk i gatene heller. Nyttårsaften har de opp til langt ut på kvelden/natten, men i dag var det altså stengt stort sett over alt.

En del av dagen gikk også med på Hotell Sheraton der Core Team holder til, så vi har da fått vært ute noe i dag. Derifra gikk turen til en god restaurant vi fikk tips om. Det viste seg at vi hadde gått forbi den mange ganger uten å helt se at den var verdt et besøk, men det viste seg å være et godt tips.

Det var jo opptur da vi kom inn og så at det var en hyggelig restaurant med bare georgiere, nedtur da vi så menyen som kun var på georgisk, for så å få en betydelig opptur da vi ikke bare fikk en versjon på engelsk…men attpåtil en ung dame som også snakket engelsk og kunne veilede oss litt – dvs dekode menyen litt. Og maten, den var god, selv om vi måtte vente i 40 minutter – men det ble vi fortalt da vi valgte retten – det var den tiden det tok å lage den retten. Så da brukte vi tiden til litt brød og salat og det var verdt ventetiden – en ildfast form med oksekjøtt, poteter og noe grønt i tillegg – meget bra.

Kaffen tok vi hjemme for det er jo fortsatt en del å lese seg opp på, lovverk og prosedyrer bør jo sitte rimelig godt…

Så hva har jeg lært i dag da?

  • Det er ikke dumt å sjekke når det er helligdager –  og ikke minst hva de innebærer i praksis…
  • Det nytter ikke å prøve seg med å betale med en 100 Lari seddel i en taxi… Heldigvis er det flust med minibanker her…
  • Det finnes restauranter der man ikke må ha musikken på ”bånn pinne”, der mat og service er god, og prisen hyggelig – jeg hadde mistet litt troen på det etter gårsdagens besøk på det som skal være en av de absolutt bedre restaurantene her i Tbilisi…
  • Naboen oppe har PC – i alle fall hørte jeg nettopp Windows-oppstartslyden…
  • Naboen har også fått besøk – for det er både folk og fest der – og høy stemning… men det går nå bra…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.