Nå begynner det… På vei til Tbilisi, Georgia

Ja, ja nå begynner det for alvor. Pakking, rydding både her og der, klargjøring, juleforberedelser og andre forberedelser – det er en del som skal ordnes før man stikker av gårde sånn rett før jul…

Og så er bloggen også "på luften" igjen – og så er det bare å håpe at jeg får lov til å skrive underveis. Det er jo alltid en balansegang og nødvendig å være klar over hva man skriver, hvordan man skriver og hva andre eventuelt kan lese mellom linjene. For det er ikke noen selvfølge, men men – klarte jeg å unngå blogg-blemmer når jeg var i Midtøsten, må jeg vel kunne klare det i Georgia også. Vi får nå se hva NORDEM (mine oppdragsgivere i Norge) og OSSE (mine oppdragsgivere i Georgia) sier.

Jeg har nå skrevet blogg før på vår Brasil-ferie i 2005 og på mitt LTO-oppdrag i EU EOM Westbank and Gaza 2006. Hvorfor skrive blogg, joda det er morsomt å se hva man gjorde den gangen da, mye man ellers ikke husker – og mye som man lærte da, men kanskje har glemt i dag. Problemet med blogging er at "ingen" lurer på hvordan du hadde det og hva du gjorde – for det vet de jo allerede.

Hva har jeg så lært i dag?

  • Jo, da… det er lurt å få fikset kofferten med en gang du ser at du mangler en del – og ikke vente til du nesten skal reise…
  • Jeg har utrolig dyktige kollegaer i sekretariat – selv om damene i sekretariatet nok helst skulle ha sett at jeg ble hjemme… så blir det nok både formannskaps- og kommunestyremøter, budsjett-middag på Terje og resten av gjengen i kommunestyret, utdeling av både det ene og det andre…
  • Det er ikke bare vi som sliter med det nye saksbehandlingssystemet – også de andre kommunene i prosjektet sliter. Ja, ja det kan være mye trøste i felles skjebne…
  • Å kjøpe julegaver i siste liten er dyrt…
  • Jeg skulle ha ryddet både boden og kontoret for lenge siden… og ikke satset på å ta det når ting roet seg mot jul…
  • Den fine grønne planten som jeg kjøpte på Ikea vil nok ikke våkne til liv igjen – på tross av en kanskje noe hektisk, men dog noe sein, vanning.
  • Mesteparten av de kristne i Georgia tilhører faktisk den georgisk-ortodokse kirken – og ikke den gresk-ortodokse kirke. Når jeg tenker over det, er det faktisk ikke unaturlig – og gir faktisk også mening…. (Ja da Ingve, jeg sa jeg holdt på å lese meg opp, ikke at jeg var ferdig med det…)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.