Gardasjøen – frem og tilbake – og litt frem igjen…

Dagen i dag begynte for så vidt bra med en god frokost. V hadde bestemt oss for å reise med båt rundt på Gardasjøen og ha en større stopp i Garda. Så for sikre oss at vi kledde oss rett, konsulterte vi ved frokosten Barometer-Bjarne som igjen sjekket sin avanserte klokke sin og lovte oss kjølig vær. Så da kledde vi oss deretter og gikk til kaien der fergen gikk fra. Vel fremme på fergekaien var det første vi gjorde å kle av oss – da sol og temperatur selvfølgelig ikke var i henhold til «klokken».

Bilde av hus fra Garda
Garda

Vi var forresten ikke hele gjengen, dette fordi en del av gjengen skulle kjøpe billetter og hadde gjort sine forberedelser ved å snakke med mannen i resepsjonen og der fikk de forklart hvor man kjøpte billetter. De vandret avgårde og ble borte både vel og lenge. Vi andre ventet på kaien – ved billetttbua – og så først en ferge gå og ble litt bekymret for neste ferge. Men etter hvert kom billettgjengen tilbake – dog uten billetter – og kjøpte billettene på kaien der vi ventet. Så det ble da etter hvert kjøpt billetter til Gardasjøen rundt, en båttur som er en god times tur over Gardasjøen forbi Bardolino og Lasize til Garda.

På fergen var det høy stemning og da vi fotograferte oss selv i ulike vinkler, tilbød en engelsk dame fra Wales å ta bilde for oss slik at alle kunne være med. Det angret hun nok på da det ene kameraet etter det andre etter det tredje kom opp og hun måtte ta bilder med alle. Det største og mest avanserte – og det som var utgangpunkt for hele fotoseansen – virket selvfølgelig ikke da hun skulle ta bildet. Hvorpå hun tørt kommenterte: «Too expensive…» Men etter litt fifling og fufling av eierne og et lite «Oh its from Japan» ble bildet da bildet tatt også med dette kameraet.

Havna i Lazise
Havna i Lazise

Nå satt vi ute på dekket hele fergeturen og det var rett og slett kjølig så Barometer-Bjarne og klokken hans fikk sin oppreisning. Kjølig var det også når vi kom i land i Garda, og da vi stoppet for å spise lunsj registrerte vi gutta at damene stadig gikk på toalettet, hvorfor? Jo da, der var det nemlig en håndtørker med god og varm luft… Heldigvis holdt de varmen ut over dagen ved å varme seg på kredittkortene etter hvert som shoppingen gikk sin gang. Og vi som ikke shoppet? Jo vi etablerte en base på en sentral uterestaurant og holdt motet oppe.

Etter hvert fant vi ut at vi kunne ta båten tilbake og gå i land i Lasize, det var jo rett retning mot Sirmione. Så vi gikk om bord og passerte igjen Bardolino, gikk i land i Lasize. Der fulgt vi rutine. Vi gutta gikk en runde og etablerte oss på en uterestaurant, mens damene gjorde sitt… Med andre ord «business as usually».

Noen velger bare butikk, noen velger butikk ed egen vinkjeller...
Noen velger bare butikk, noen velger butikk ed egen vinkjeller…

Nå var det for så vidt en grei temperatur, men ble nok litt kaldt for damene etter at de etter hvert også satte seg ned på basecampen og varmen fra kredittkortene ga seg. Så da var det jo bare helt naturlig at da vi gikk til fergen så var det iskjøp som sto på dagsorden…

Da vi ventet på fergen var det litt pussig fordi det alltid hadde vært utrolig mye folks om både skulle av og på fergene, mens nå var det bare vi – og ei ung dame – som ventet. Nå bekreftet mannen i billettbua at det var rett ferge, så da så. Fergen kom, den var den største vi hadde sett sålangt i tre etasjer og vi hadde den nesten helt for oss selv – etter at 3-4 stykker gikk av i Lasize. Så vi da passerte Bardaloni og Garda (igjen for n’te gang!!!), hadde vi hele vår etasje av båten nesten for oss selv. Vi hadde kun selskap av en gjeng svært så muntre tyske damer – med noe høy promille. En av rallarne mente nok at lydbildet derifra hadde sine likheter med en hønsegård og ga, på et kanskje ikke veldig diskrete vis, uttrykk for akkurat dette… Nå viste det seg at akkurat slike lyder med dertilhørende kroppsspråk åpenbart har en internasjonal dimensjon da meldingen nok ble oppfattet langt utover vårt bord…

Den selvsamme rallarne sliter litt ellers med en plutselig oppdukkende allergi og påstår for øvrig hardnakket at det utelukkende skyldes konas shopping… Om det er sant? Tja Plausible som Mythbusters ville ha sagt, og ikke Confirmed.

Utover dett gikk turen tilbake fint, solen kom og det ble en fin båttur over en stille Gardasjø. Vi ble ellers minnet om at tyskere er tyskere uansett hvor det er, for da vi passerte Garda (for n’te gang) var det en masse båter med mannfolk som fisket. Vi var skjønt enig om at det måtte være tyskere da de hadde klassisk tysk turistlook, ingen redningsvester, sto i båten alle mann og hvilke andre nasjonaliteter er det som bruker ferien slik?

Kvelden ble avsluttet på La Spenranzina. En rimelig god, ikke rimelig og god, restaurant og prisnivå deretter. Maten var nå ikke spesielt dyr, men vinen…. for en vinkjeller. Vinmenyen var en bok (!) på 8-9 cm tykkelse… Og vi kunne glatt og uten problemer ha fått en vin til 7-800 eller 1 500 Euro. Vi var glade for at vi ikke fulgte vår første innskytelse og bare ba kelneren om å plukke en vin som passet til mate, men valgte en vin passet lommeboken…

Så hva har vi lært i dag da?

  • Ikke stol på Barometer-Bjarne – unntatt når det gjelder klokken.
  • En luke er en luke, men den må være på rett billettbu…
  • Ita-English er ikke alltid så enkelte å forstå…
  • Det er ikke størrelsen det kommer ann på – ei heller prisen…
  • Frem og tilbake er ikke like langt, men dobbelt så langt…
  • Hønselyder med dertilhørende kroppsspråk er et internasjonalt begrep….
  • Ikke la kelneren plukke vinen når vinlisten er på tykkelse med Norges lover…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.