Briefing av NORDEM i Oslo (Georgia)

Ja, ja – nå er jeg i gang for alvor.

Turen begynte tidlig fra Egersund til Oslo der vi, det er to LTO’er som skal nedover, skal ha en briefing på en økt av NORDEM. Her skal vi brifes og oppdateres på vår rolle som LTO, Code of Conduct (etiske regler), informasjon om Georgia, sikkerhet både i Georgia og generelt og ikke minst en del praktiske forhold som kontrakt, reiseforsikring, rapportskriving, reiseregning med mer.

Etter dette var det en kjapp tur ned på rådhusplassen for å se på Julemarkedet der, hm… Det så ut som en teltleir i plastikk – sikkert fint inni – men hallo!!! Ta heller en tur til Julebyen i Egersund – det er ekte vare. For øvrig krydde det av både politi, presse og – av alle ting – elbiler – det var jo fredsprisutdeling på rådhuset.

Deretter bar det til Gardermoen for å ta flyet til München. Bagasjen ble sjekket inn på Sola og gikk direkte til Tbilisi. Hmm, kan det går bra? At jeg leste på nettet, mens jeg var på vei, at SAS roter bort uhorvelig mye bagasje, styrket jo ikke akkurat troen, men men… satser på tysk effektivitet – da jeg reiser med Lufthansa både til München og derifra til Tbilisi.

Vel fremme i München landet vi 2130 (som vi skulle), var ute av flyet 2140 og satt på plass på flyet til Tblisi kl 2110… Om du lurer på hvorfor man var noget stresset, var det bla fordi seneste innsjekk var 2040… faktisk akkurat da vi gikk ut av bussen fra flyet og inn på terminalen. Og flyplassen i München er stor – svært stor – og i flere etasjer… Så det ble liten til å handle – ikke at det var så veldig aktuelt egentlig, men jeg skulle hatt en ny deodorant – noe som for øvrig ble enda mer aktuelt etter denne runden… Og nå ble det virkelig spennende å se om bagasjen ble med på turen. Den skulle jo like langt…

Vel oppe i luften viste det seg at flyet var fullt med folk som tok samme turen som de hadde gjort dagen før, men som måtte returnere da det var tett tåke på flyplassen. Flyplassen i Tbilisi har ikke det tekniske utstyret som skal til for å kunne lande i dårlig sikt. Kapteinen var imidlertid optimist og lovet klarvær. Akkurat det må være nedtur – sitte hele natten på et fly (vi skulle lande kl 0410), nesten lande, for så å ta turen tilbake igjen og tilbake igjen dagen etter. Flymaten er jo faktisk ikke så god, selv om Lufthansa definitivt hadde skjerpet seg i forhold til sist jeg reiste med dem.

  • De har litt å lære i Oslo om juleby…
  • Flyplassen i München er svært stor og svært godt skiltet – heldigvis…
  • Skal du springe fra ende av en flyplass til den andre – ta av jakkene!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.