En Sjukepleiehai i Ubatuba.

Dagen i dag har vært ganske lik gårsdagen. Været er fortsatt et lite stykke unna badestrand, men vi fikk da med oss noe sol på toppen av hotellet i dag tidlig. Rebecca har fortsatt noe vont i magen, men er mye bedre. Lyspunktet er at det ikke har regnet og at vi har kommet oss litt mere rundt i byen.

Det har blitt tid til kaffe- og isbarbesøk, byvandring, en laaaang tur langs stranden, mye god mat og ikke minst et besøk i det lokale akvariummet. Der var det mye rare fisker, og vi fant Evas favoritt, en Sjukepleiehai… Ja den het faktisk det, og hennes Florence-hjerte banker fortsatt litt… bak Aetat-jakken… Akkurat navnet må det da ligge en eller annen merkelig historie bak, men kanske det bare er en hai som svømmer rundt og hjelper andre fisker i nød, hvem vet… Eller kanskje dette er haien som skal endre det – kanskje noe dårlige – hairyktet?

En tur innom det lokale turistkontoret fikk vi også tid til – i håp om å få hjelp til å finne noen busstider til Rio, men der forsto de ikke engang hva vi ville ha hjelp til… Så vi må nok finne busskontoret og prøve på den harde måten…

Hva har vi så lært i dag da?:

 • Det finnes mange rare fisker i Brasil, både til lands og til vanns…
 • Hva skal de med engelsk på et turistkontor?

4 kommentarer til «En Sjukepleiehai i Ubatuba.»

 1. Her er beskrivelsen av en «nurse shark» – så kan dere jo trekke sammenligningen.

  Grålig, butt hode, digre bukfinner og lang hale. Ligger gjerne på bunnen. Kan bli minst 4,5 meter lang. Ansett for å være en farlig hai, men mest fordi folk syntes den ser ufarlig ut og vil ta på den!

  ..

  Ingenting nytt i Egersund – men når dere kommer hjem så kan dere jo bidra med nytt fra et «ikke syden land»
  ..
  Pero primero e necessario buscar um autocarre – bom viagem.

 2. Her fant jeg forklaring på navnet
  så det var ikke likheten med Florence

  No one is sure how they got their name; it might be because they make a sucking sound that is a little like the sound of a nursing baby.

  1. Aha… Det forklarer jo en del… Både beskrivelsen, altså det med at den kan være farlig når du vil ta på den… og det med navneforklaringen minner meg om noe jeg ikke tør skrive om på en åpen nettside… men mulig har dere hørt noe tilsvarende fra kontoret hennes…. Nei nå må jeg slutte for nå får jeg besøk og hvis jeg ikke skal trenge en …… så er det best å stikke…
   Leif

 3. Høres ut som om dere har en flott ferie!
  Jeg har hatt halsinfeksjon, voldsom forkjølelse, og for å runde det av, fikk jeg også en øyeinfeksjon, slik at jeg
  trodde at jeg var blitt blind når jeg våknet om morgenen.
  Bedre nå, jeg har fått antibiotica og noe ekstra for øynene
  også. Men det har vært stille dager….
  Jeg har også vært ute for at det ikke ble snakket engelsk på
  det stedlige turistkontor. Var vel litt lat, og så måtte jeg til med italiensken min, og da gikk det bedre. Og i Firentze sa
  turistkontoret at den siste bussen til Montepulciano var gått for en god stund siden, og neste går imorgen! Men da
  jeg gikk ut for å sjekke for sikkerhets skyld, sto bussen der, med sjåfør som til og med kjente meg igjen og geleidet meg inn i bussen.Så stol bare sånn noenlunde på turistkontorer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.