|Linker|Billed Galleri|Blogg|Tid|Oppslagstavlen|

Logoen til Hobbiten.net

|Broch|Opplæring|Om Hobbiten|Privat|Hjem|

Praktiske opplysninger om Egersund

 
Sist oppdatert: 11. november 2008
 
 

Denne informasjonen sammen med oversiktskartene, finner du i en egen pdf-fil for utskrift.

Det kreves Acrobat Reader for å lese filen (gratis program).

Klikk her:

Get Acrobat Reader

Hvordan komme til Egersund?         Til toppen.

Oversiktskart (Kilde Statens Vegvesen - www.VisVeg.no)

 

Med bil. (Ruteplanlegger - NAF Veibok)         Til toppen.

Fra Stavanger er det enklest å kjøre E-39 mot Kristiansand til krysset E-39/RV-42 - Krossmoen. Det er 65 km. fra jernbanestasjonen i Stavanger.

Fra Kristiansand er det enklest å kjøre E-39 mot Stavanger til krysset E-39/RV-42 - Krossmoen. Det er 182 km fra jernbanestasjonen i Kristiansand.

I krysset E-39/RV-42 - Krossmoen tar du av mot Egersund på RV-42. Etter 10,5 km kommer du til en rundkjøring. Der du skal til venstre, på RV-44 mot Egersund og Hauge i Dalane. (Til høyre i rundkjøringen vil du ha jernbanestasjonen.) Det er da ca en km. til sentrum. For parkering, se eget avsnitt om dette.

Skal du ha en fin tur fra Stavanger, tar du heller turen over Jæren langs havet, på RV-44. Det er en lengre, men flottere tur.

 

Med tog. (nsb.no   Egersund stasjon åpningstider/info )         Til toppen.

Du kan ta toget til Egersund stasjon. Ca en times togtur fra Stavanger (Jærbanen), 2 timer fra Kristiansand og i overkant av 7 timer fra Oslo S.

Fra stasjonen kan du enten ta taxi til sentrum som ligger ca 1 km unna. Tlf Egersund Taxi 51 49 00 00 / Dalanebussen 911 00 889.

Eller du kan spasere "nedover" på gang- og sykkelstien langs RV-44, forbi Dalane Tidende og "Gjenbruksbutikken". Gang- og sykkelstien var for øvrig jernbanespor "i gamle dager" ned til sentrum.

 

Med buss. (Rogaland Kollektivtrafikk - kolumbus.no)        Til toppen.

Det går buss fra Stavanger (Stavanger-ekspressen) relativt ofte på "dagtid" i uken. Bussen går fra busstasjonen i Stavanger (ved jernbanestasjonen).

Fra Kristiansand er det dårlig med direktebuss. Du kan ta Sør-Vest ekspressen som går mellom Stavanger og Kristiansand. Da må du gå av på Krossmoen (12 km fra Egersund) og er avhengig av at du kan ta Stavanger-ekspressen ned til Egersund. På nettsidene til Kolombus finner du lokale ruter i og til Egersund.

 

Med fly.         Til toppen.

Nærmeste flyplass er Stavanger lufthavn, Sola. Derfra kan du ta flybussen eller taxi (ca 250 kr) til Sandnes stasjon, og toget videre til Egersund.

 

Med båt.          Til toppen.

For småbåter har Egersund gjestehavn, Egersund Gjestehavn. Denne ligger midt i sentrum. Der er det også nødvendige fasiliteter, som dusj, toalett, trådløst nettverk mm. Det er også flere kommunale kaier i kommunen. Ellers er Egersund Havn en av beste naturlige havner og en av landets størst i ilandført kvantum fisk. De har også en god oversikt over Service fasiliteter med kontaktinfo.

 

Parkering i Egersund sentrum.         Til toppen.

Egersund er en vennlig by uten parkeringsvakter, og det er gratis parkering i Egersund sentrum, stort sett begrenset til 2 timer. Vær klar over at selv om det ikke er spesielt mye parkeringskontroll, kan du få bot. Skal du parkere lengre enn 2 timer, må du parkere på den parkeringsplassen vi kaller "Gruset". Her er det ikke tidsbegrensninger. Den ligger ved siden av turistinformasjon og rutebilstasjonen, ca. 300 m fra torget/sentrum.

Når du kommer på RV-44 fra Stavanger-siden, tar du til høyre i andre rundkjøringen etter at du har passert jernbanen og da har du parkeringsplassen, "Gruset" på venstre side. Her er det som sagt gratis å parkere uten tidsbegrensning, mot stort sett 2 timer ellers i byen.

 

Hvor er ???? i Eigersund og Egersund.         Til toppen.

Hvis du går inn på Eigersund kommunes web-sider - kartløsningen, (kun nettleseren Internett Explorer) kan du søke på adresser, eller enkelt velge å søke frem barnehager, offentlige tjenester, skoler, diverse, samt kultur og fritid. Velg hva du vil ha, og du får opp et kart med valget avmerket med en rød ring. Bruk Velg søk i øvre høyre hjørne og klikk på rullgardinmenyen på det du skal søke på hvis du ikke har adressen. I tillegg kan du få frem luftfoto av hele kommunen der alle eiendommer, hus mm er avmerket.

Oversiktskart - Egersund sentrum

Dette oversiktskartet viser sentrum med angivelse av parkeringsplass for parkering over 2 timer ("Gruset"), rutebilstasjon, taxi, turistinformasjon, rådhus/brannstasjon, vinmonopol, politistasjon, minibanker, postkontor, bibliotek, kino/kulturhus og Dalane Næringshage. Samme kartet i bedre kvalitet i pdf-format (165 kb), du trenger Acrobat Reader (gratis program) for å lese/skrive den ut.

 

Hvor er rådhuset?         Til toppen.

Adressen til Eigersund kommune - Rådhuset er Bøckmans gate 2, 4370 Egersund. Her "bor" sentraladministrasjonen (3-4. etasje), levekårsavdelingen (2. etasje) sammen med brannstasjonen som holder til i første etasje. Det er muligheter for kortidsparkering (inntil 2 timer) foran rådhuset. Bygget er ikke akkurat noen pryd for øyet..., men det var etter sigende enda verre før det ble bygd på en toppetasje.

På andre siden av gaten er det Vinmonopol, likningskontor og kommunens miljøavdeling (teknisk etat) og Pedagogisk Psykologisk Tjeneste (PPT).

 

Hvor er kulturhuset - kinoen?         Til toppen.

Kulturhuset/kinoen ligger i Sandakergaten 33, 4370 Egersund. Kinoprogram ligger på web-sidene til kommunen.

 

Hvor holdes det kommunestyremøte og andre politiske møter?           Til toppen.

Kommunestyret holdes på Grand Hotel. Formannskapet og andre politske utvalg holder sine møter i formannskapssalen i rådhusets 4 etasje.

 

Åpningstider og handling i Egersund.           Til toppen.

De generelle åpningstidene for butikker i Egersund er kl. 0900 - 1630, torsdag 0900 - 1800, lørdag 0900-1500, selv om noen stenger kl. 1400. Noen butikker, gjerne spesialbutikker, har åpent noe lengre på hverdager. Vinmonopolets selvbetjeningspol har åpent mandag - torsdag kl 1000-1630, fredag 0900-1630 og lørdag 0900-1400.

De fleste matbutikker har åpent på hverdager i tiden kl. 0900 - 2100, lørdager 0900-2000. Noen har åpent lengre: Rema kl. 0800 - 2200 (0900 - 2000) - Kiwi kl 0700-2300 (0800-2000), Spar Svandedalsgården kl. 0800 - 2200 (0800-2000). Butikkene, og ølutsalget til Egersund Mineralvandfabrik A/S (med egenprodusert øl), selger alkohol til kl. 2000 på hverdager og kl. 1800 på lørdager.

Shell bensinstasjon har døgnåpent. XJ og Statoil har åpent til midnatt.

Skjenkestedene i Egersund kan få tillatelse til skjenking av øl og vin til kl. 0200 og kl. 0100 for brennevin.

Postkontoret i Egersund har åpent på hverdager 0900 - 1700 på lørdag 0900-1400. I tillegg er det post i butikk på Spar Eigerøy som har åpent mandag - lørdag 1000 - 2000.

Egersund har flere handleområder; Sentrum med Storgaten og Elvegaten som er gå-gater, Amfi Eikunda som er den gamle fayanse-fabrikken i sentrum som nå har blitt kjøpesenter, Eger stormarked som er et lite kjøpesenter på den andre siden av "vågen" sett fra sentrum og "Bøe-senteret" i Årstad-dalen som har flere butikker, men ikke er noe formelt senter.

 

Spise i Egersund: (Gule sider)         Til toppen.

Utenfor Egersund sentrum:           Til toppen.

 

Gå ut i Egersund.         Til toppen.

Egersund har ikke akkurat noe pulserende natteliv til daglig, bli derfor ikke "redd" om du ikke treffer noen folk ute i helgene før rundt midnatt. Når det gjelder natteliv er byen som sagt "stille" og har kun noen få skjenkesteder utover de "rene spisestedene". Spisestedene har også alkoholservering, med unntak av bakerne og konditoriene, samt Mamarosa Pizza & Kebab House.

 

Overnatting i Egersund by .         Til toppen.

Utenfor Egersund sentrum.

 

Internett i Egersund.         Til toppen.

Det er ingen egne internett-kafer i Egersund, men Mokka Kaffebar har internett PC'er og du har muligheten til å bruke gratis internett-pc på biblioteket. Det er flere pc'er med bestilling av tid og pc for korttidsbruk (maks 15 min). Har du egen PC/PDA med trådløst nettverkskort, kan du koble deg gratis opp på biblioteket, og ved å betale på Statoil om du ikke har Telenor-mobilabonnent. I tillegg har Egersund Gjestehavn trådløst internett. Eller du kan ta deg en tur rundt i et boligfelt til du finner et usikret trådløst nett, her som i de fleste andre steder er det mange som ikke sikrer sine nett - og som man dermed må anta at de har en holdning om fri bruk for andre...


Andre nyttige opplysninger om Egersund.         Til toppen.

Søppel blir du lett kvitt på Tengsareid Gjenvinningsstasjon som ligger noen få km fra sentrum. Her er det alltid positiv og hyggelig betjening. Åpningstider og kart finner du på sidene til Dalane Miljøverk IKS også benevnt DIM.

Eigersund har som alle andre kommuner med respekt for seg selv, flere festivaler og annen aktivitiet som er verdt å nevne. Du finner mer opplysninger på hjemmesidene til den enkelte festival/aktivitet: Julebyen, Fyrfestivalen, Bluesfestivalen, Visefestivalen, Okka-festival og Dalane kulturfestival.

Linker om Egersund.         Til toppen.

 

Til toppen.