|Linker|Billed Galleri|Blogg|Tid|Oppslagstavlen|

Logoen til Hobbiten.net

|Broch|Opplæring|Om Hobbiten|Privat|Hjem|

Om Hobbiten

Hvorfor denne nettsiden?               - 2 år pr. 2 juli 2006 -

Det er hovedsaklig to grunner; den ene er at jeg (Leif) ville lære meg html/å lage nettsider, og den andre er at jeg ble lei av at den linken jeg skulle bruke "nå" selvfølgelig lå lagret i Favoritter på en annen maskin enn den jeg brukte akkurat "nå", og i tillegg hadde Eva akkurat samme problemet.

Den eneste måten å løse disse to problemene på, var å lage en nettside. Og når du lager en nettside må du jo nødvendigvis fylle den med noe innhold, ellers blir det jo ikke mye læring.

Slikt sett løser den våre problemer, og har andre nytte av noe som ligger her, vel så er det jo ok det også. Men, det er ikke hovedhensikten... Jo, da linkene står litt rotete, og er ikke sortert, men det kommer nok også etterhvert. Mye av "filosofien" for denne siden er å lenke videre til mange andre som allerede har funnet opp "kruttet" (og som også oppdaterer linkene fortløpende - forhåpentligvis) og da med mest mulig direkte-linker slik at du slipper å klikke klikke klikke deg videre for å finne det du skal.

Alt tatt i betraktning, så er jeg rimelig godt fornøyd med sidene i dag, forutsetningene tatt i betraktning: Min erfaring med selv å lage egen web-side, og ved selv å bruke HTML-koder, startet rundt midten av juni 04, og første gang jeg brukte FTP var 2. juli 04 - det var da Hobbiten kom på nett. Så når du vurderer sidene, er dette utgangspunktet. Det er et rimelig godt besøk på sidene, tatt i betraktning at det er en privat hjemmeside, noe statistikken viser. Ellers må jeg jo takke Bjørn Roger Rasmussen som mer enn en gang har hjulpet meg med likt og ulikt, bla annet er det ham som har hjulpet meg med å få både blogg og billedgalleriet på nett.

Som du ser brukes det ikke frames, og det er rett og slett fordi jeg ikke kan det, ennå... Så da kan vi vel kalle siden "frames-fri", hvis vi har skjønt det helt rett...

Sidene er lagd for oppløsningen 1024 x 768 eller bedre. Årsaken er (selvsagt) at det er den oppløsningen vi stort sett bruker. I tillegg bruker vi stort sett IE 6.0, men sidene skal være sjekket opp mot andre nettlesere også.

Personvern på Hobbiten: Det samles ikke inn for meg identifiserbare opplysninger utover cookies til statistiske formål, som Google Analytics og Modlogan. De statistiske opplysningen samles kun inn fordi jeg er nysgjerrig på trafikken på min side. Ingen opplysninger vil bli samlet inn og bli brukt til andre formål, av meg eller andre. Når du bruker siden, samtykker du i dette. Ellers anbefaler jeg på generelt å slette cookies fortløpende, f.eks ved bruk av gratisprogrammet CCleaner.

Hvorfor Hobbiten?

Vi regner jo med at du vet hva en hobbit er, så du finner ikke så mye mer om det her, men det gjør du på vår side om bøker. Så, hvorfor Hobbiten? Hadde du kjent familien hadde du skjønt det... Her går det mye i Hobbiten, Ringenes Herre og Harry Potter, i film, bøker og lydbøker, og selvsagt mye annen litteratur også. I tillegg var jo domenet, hobbiten.net ledig og da ble fristelsen for stor... For øvrig finner du også veien hit ved å bruke hobbiten.eu, hobbiten.org, hobbiten.com, hobbiten.biz, hobbiten.info, hobbiten.mobi, hobbiten.dk for å nevne noen.

Hvem står bak Hobbiten?

Det er Leif E Broch eller som hobbitnavnet er, Sancho Chubb-Baggins. I tilfelle du lurer på hva alvenavnet er, så er det Finwë Oronar. Jeg jobber i Eigersund kommune som sekretariatsleder eller formannskapssekretær som det også er en betegnelse som blir brukt. Hvis du lurer på hvilket sekretariat jeg leder, så er det politisk sekretariat. I tillegg sitter jeg i kommunens beredskapsgruppe med ansvar for stabstjeneste og informasjonsarbeide, derfor siden med kommunal beredskap. Som du vil se av bloggen, har jeg vært ute som internasjonal valgobservatør på oppdrag for NORDEM, derfor sidene med fokus på valg og menneskerettigheter - som selvfølgelig også har sammenheng med at jeg er sekretær for valgstyret i Eigersund kommune og dermed ansvaret for gjennomføringen av valg her i kommunen. Etter å ha lært meg å få denne web-siden på nett, har jeg også fått på nett de politiske web-sidene Politisk portal for Eigersund kommune.

Bak siden står også Eva Ohnstad Broch eller som hobbitnavnet er, Pansy Deepdelver of Brockenborings, også kjent under alvenavnet Gilraen Narmolanya. Jeg jobber i NAV-Arbeid (Aetat) i Egersund som førstekonsulent.

I tillegg har vi to andre hobbiter i huset, Bramblerose Deepdelver of Brockenborings og Lila Deepdelver of Brockenborings.

Hvis du vil ha kontakt med oss av en eller annen grunn, kan du jo sende oss en

Våre interesser skjønner du vel sikkert når du ser på utvalget av linker...

I ettertid av oppstarten har det kommet til både blogg og billedgalleri. Begge delene brukes mest i forbindelse med reise - ikke det at det har vært enormt mye av akkurat det, men noe har det da vært. Forresten så er det utrolig hvor mange som har fulgt med å de reisene som har vært, og det er jo alltid hyggelig at noen følger med på det man skriver.

Denne nettsiden reflekterer intet annet enn vi og vårt, våre egne synspunkter i den grad du finner noen :-) For øvrig, når det står "jeg" er det den av oss som skriver...

Du må gjerne legge igjen en melding i gjesteboken vår.

 

Hobbiten 2 år.

Ja nå er Hobbiten 2 år. Til å være en privat og ikke-kommersiell hjemmeside er besøkene upåklagelige. Både besøk og trafikken øker stadig - og det er jo hyggelig. Statistikken kan du se selv om du ønsker det. Bare i juni 2005 er det 1/4-del av trafikken som var i hele 2005.

En annen ting som er litt moro, er jo at Hobbiten kommer svært så godt ut på globale søk - på spesielt Google som er den største søke-motoren på nettet. På mange søk kommer faktisk Hobbiten opp på første siden når du søker på ord der det finnes "Hobbit-sider" - og det er jo slett ikke dårlig om jeg skal si det selv... Jeg har tatt utskrift av noen søk - bare sånn for historiens del... Forskning viser jo at folk "detter av lasset" om de ikke finner det de leter etter på de første 3 sidene av søk, og når da Hobbiten kommer opp før folk "detter av lasset" må jeg jo ha truffet noe som iallefall Google liker... Og selv om dette aldri har vært - eller er - noe mål i seg selv, er det unektelig litt moro da dette er slikt andre betaler for...

Jeg har fått en del spørsmål om jeg tjener noe på siden og/eller om jeg ikke skal ha reklame på Hobbiten. Svarene er enkle; Nei, jeg tjener ikke en krone på Hobbiten - tvert imot... og jeg skal heller ikke ha noe reklame på siden. Det er en av grunnene til at jeg har siden, å slippe all reklamen på min startside. Og så er det jo praktisk å kunne lage sin egen startside når du holder på med noe spesielt, som f.eks valgoppdrag.

Og det er jo alltid hyggelig å få gode tilbakemeldinger på det man holder på med, for det har jeg fått mange av - og det setter jeg pris på. Så får vi se hva fremtiden bringer av både tilbakemeldinger og utvikling. For det er kun en hobby, men dog en nyttig hobby.


Til toppen.