|Linker|Billed Galleri|Blogg|Tid|Oppslagstavlen|

Logoen til Hobbiten.net

|Broch|Opplæring|Om Hobbiten|Privat|Hjem|

Endringer i tidligere versjoner

Hva er nytt fra år:

2023 Versjon.

Det er ikke gjort endringer i 2023 versjonen utover at det er slettet noen navnekonflikter som kunne gi problemer med utskriften ved at du fikk et spørsmål om Navnekonflikt.

2022 Versjon.

Det er ikke gjort endringer i 2022 versjonen.

2021 Versjon.

Det er ikke gjort endringer i 2021 versjonen.

2020 Versjon.

Det er ikke gjort endringer i 2020 versjonen.

2019 Versjon.

VIKTIG - Feil oppdaget i versjon 1.0 (Endret 2. juni 2019)

I påske uken, uke 16, er det i versjon 1 skrevet feil tall, 5, i "Antall dager med normal arbeidstid" (den turkise celle J17).

Cellen viser 5, men beregnes ut i fra 4,6. Noe som altså er feil. Rett tall skal være 2,6. To hele dager (07:30) og en 0.6 dag (4:30). Grunnen til at cellen viser kun 1 siffer, er at den er formatert til kun å vise 0 desimaler. Dette innebærer at alle tall vises som et siffer, men beregnes ut i fra verdien som står i cellen - som du ser av formellinjen når du klikker i cellen J17.

Hva må du gjøre? Stå i celle J17, skriv inn 2,6. Det vil vises som 3, men beregnes ut i fra 2,6. Sjekk i formellinjen at det står 2,6 og at cellen over (J16) viser 19:30.

Du kan se et bilde som viser dette, Feil i tidsskjema uke 16 Celle J17.

Det er ikke gjort endringer i 2019 versjonen.

 

2018 versjonen
Det er gjort endringer for de "korte dagene", onsdag før påske, jul- og nyttårsaften. Dette gjelder kun for de som har en arbeidstid som ikke er i tiden 07:30-12:00. Har du en annen arbeidstid enn dette, må du endre på Antall dager med normal arbeidstid i den turkise cellen på rad 17 slik som det fremgår av de gule merknadsfeltet som ligger ved siden av skjemaet for påskemåneden og desember. Se bilde av dette her.

Årsaken er at onsdag før påske og jul- og nyttårsaften er det arbeidstid til 12:00 for mange, men ikke alle. Skjemaet bruker reglene til staten og kommune (KS) der alle skal slutte kl. 1200 onsdag før påske, jul- og nyttårsaften. Hovedtariffavtalen sier ikke noe om starttidspunkt så vidt jeg kan se. Dette kan som sagt variere fra arbeidsplass til arbeidsplass. Oslo kommune har f.eks krav om 6 timer arbeidsdag onsdag før påske. Sjekk derfor opp hva som gjelder for din arbeidsplass.

Etter arbeidsmiljøloven er onsdag før skjærtorsdag i utgangspunktet en normal arbeidsdag frem til klokken 18, men det er mange som har avtaler om kortere arbeidstid denne dagen. Se artikkel om dette her hos Infotjenester.

Etter arbeidsmiljøloven er juleaften i utgangspunktet en normal arbeidsdag frem til klokken 15 og nyttårsaften er normal arbeidsdag frem til kl 1800, men det er mange som har avtaler om kortere arbeidstid denne dagen. Se artikkel om dette her hos Arbeidsrettsadvokatene.

Sjekk også denne siden hos Arbeidstilsynet om Registrering av arbeidstid der det fremgår at: "Arbeidsgiver skal ha skriftlig dokumentasjon på hvor mye den enkelte arbeidstaker arbeider, det vil si hvor mange timer arbeidstakeren står til arbeidsgivers disposisjon." og "Det er ingen krav til hvordan registreringen skal foregå, eller til manuell eller elektronisk føring."

Jeg har lagd en fil med oversikt over en del vanlige feil. De feilene som går igjen er manglende bruk av kolon når det skrives klokkeslett og timer. Det gir en del følgefeil.

Filen er nå en vanlig Excelfil, men den er skrivebeskyttet slik at du må lagre den med et annet navn. Årsaken til at jeg har gått bort fra en Excelmal har sammenheng med hvordan Microsoft nå i Office 2016 bruker maler i Office. Hvis du av en eller annen grunn vil ha den i formatet xltx, så er den her.

Ut over dette er det ikke gjort endringer.

2017 versjonen.
For 2017 er det ingen endringer.

2016 versjonen.
For 2016 er det kun kosmetisk endringer i hovedskjemaet, men arkfanen for å kunne summere overtid i 50% og 100% er lagd på nytt med bla et større merknadsfelt. Dette siste er kun for manuell registrering der du må skrive inn overtid manuelt og fordele denne på henholdsvis 50% og 100%. Det er ikke koblet til de øvrige måndedene

2013:
Nytt av året 2013 er at hver uke er lagt opp med daglig normal arbeidstid * antall arbeidsdager. Du kan dermed selv endre din normale arbeidstid om den ikke er 7:30t med (betalt lunsj) til f.eks 8:00. Det er dermed ikke behov for et eget skjema for de som har 40-t uke eller andre varianter. I tillegg er årsoversikt, merknader og brukerveiledning ajourført. For de som har en normal arbeidsdag på 07:30 timer med betalt lunsj, er alt forhåndsutfylt.
Ikke 7:30t arbeidsdag? Dersom du har annen arbeidstid , f.eks 8:00) må du endre Normal arbeidstid per dag er timer i turkis celle F18. Dette gjør du i januar og den kopieres automatisk over til alle de andre månedene. Du kan også manuelt endre Normal arbeidstid pr dag er timer for den enkelte måned, men dette anbefales ikke og normalt skal det ikke være behov for det. For de som har 40-timers uke (og andre varianter) er det litt spesielt for onsdag før påske, jule- og nyttårsaften. I disse månedene må det gjøres en liten korrigering, men hvordan du gjør dette fremgår av påske-måneden og i desember. Dagene registreres ikke med 0,6, men med 0,564.
Deltidsjobbing
Jobber du deltid og arbeider fulle dager må du også endre hvor mange dager du jobber i den enkelte uke.

2012:
Det er kun mindre kosmetiske endringer i 2012-versjonen for normal abeidsuke på 37,5 timer. Nytt av året er at det også er lagd en egen versjon for 40 timers uke - dvs uten betalt lunsj.

Feil i Mai 2012: Det har skjedd en (uforklarlig - det er det alltid ) feil ved at feltene for å skrive inn Fravær og Overtid i Mai 2012 er skrivebeskyttet. Da får du ikke skrevet noe i cellene og får en feilmeldingen.
Her får du en oppskrift på å låse opp cellene og beskytte arket igjen.

Nytt av året er at det er lagd en egen versjon for 40 timers uke - dvs uten betalt lunsj. Du finner linken for nedlasting av denne nederst på denne siden. Den er helt bevist lagt litt utenom fordi de aller fleste bruker 37,5 timers versjonen.

2011:
Det er kun mindre kosmetiske endringer i 2011-versjonen.

2010:
Nå er merknadsfeltet og feltet for underskrifter ikke lengre tekstbokser. Merknadsfeltet er nå en sammenslått celle og for å skrive inn tekst der, må du skrive teksten i formellinjen, akkurat som for vanlige celler. Underskriftsfeltet er også celler og det er kun mulig å skrive inn i cellene for dato.

Årsaken til endringene er at jeg oppdaget at det tidvis var problemer tekstboksene når du brukte Excel 2007. Feilen oppsto ved at tekstboksene "flyttet" seg litt rundt på egenhånd.

2009:
Det er kun mindre kosmetiske endringer i 2009-versjonen.

2008:
Det er kun mindre kosmetiske endringer i 2008-versjonen.

VIKTIG MELDING angående 2008-skjemaet - september måned.

Det er beklageligvis funnet en formel-feil i skjemaet for september måned. Dette på tross av nitidig kontroll både av meg og andre. Takk til de som har gitt tilbakemelding om feilen.

Formel-feilen er i uke 38 der det i cellen (I10) for "normal arbeidstid" i uke 38 er feil formelhenvisning (E48:E54); det korrekte skal være (E43:E49).

Du kan selv rette feilen i Excel. Under ser du en kort beskrivelse av hvordan og for de som er litt utrygge i Excel har jeg lagd en "steg for steg" veiledning med skjermbilder mm.

Hvordan rette opp formel-feilen i september-arket - uke 38.

Dette er basert på Excel 2003, men prinsippet er det samme for alle Excel-versjoner:

1. Åpne tidsskjemaet, gå til September måned.
2. Velg menyen Verktøy - Beskyttelse - Opphev arkbeskyttelse. Bruk passordet memorex - Velg OK
3. Velg celle I10 (rett under uke 38).
4. Deretter endrer du formelen; fra =SUMMER(E48:E54) til =SUMMER(E43:E49) - dvs at du skal kun endre tallene E48 til E43 og E54 til E49.
5. Tast Enter eller Velg menyen Fil - Lagre eller bruk Diskett-ikonet.
6. Velg menyen Verktøy - Beskyttelse - Beskytt ark. Bruk passordet memorex - Velg OK
7. Skriv inn passordet på nytt - Velg OK
8. Kontroller ved å gå til celle I10 og se at rettelsene er på plass.

Nå er feilen rettet opp og alt skal stemme.

2007:
Det er kun mindre kosmetiske endringer i 2007-versjonen.

2006:
Det er kun mindre kosmetiske endringer i 2006-versjonen.

2005:
Det er kun mindre kosmetiske endringer i 2005-versjonen.

2004:
- Nytt ark med måndesoversikt gjennom hele året.
- Arket kommer nå som en Excel-mal (.xlt). Dermed tvinges du nå til å lagre filen under nytt navn.
- Nytt ark - Beregning av OT.

2003:
Feltet "Avspassering" er endret til "Fravær i arbeidstiden". Eller kun mindre kosmetiske endringer.

2002:
Økonomisk kompensasjon for ekstra arbeidstid - overtid.
I denne versjonen kan du kompensere for timer du tar ut økonomisk, både for ekstra arbeidstid/fleksitid og overtid.
Du kan også føre med deg overtidstimer fra forrige år. Årsoversikten blir imidlertid ikke påvirket av dette.

Stillingsprosent.
Du må nå taste inn i hvilken stillingsprosent du arbeider i. Dette gjøres en gang i januar - celle O6. Det er lagt inn oversikt over hvor mye en normal arbeidstid er ut i fra full stilling (100%). Arbeider du 50% stilling, blir arbeidstiden hver uke justert ut i fra dette. Dette skjer gjennom hele året.

Årsoversikt overtid:
Arbeidsmiljølovens § 50 regulerer hvor mye overtid du har lov til å arbeide. Du får her en oversikt over det totale antallet overtidstimer du har gjennom året. Det skulle lette denne kontrollen.

Total årsoversikt.
I årsoversikten finner du først antall timer du har jobbet totalt i hele år - alt inkludert. Dette gjelder både ordinær arbeidstid og overtid. Summen akkumuleres gjennom året.

Dernest finner du differansen mellom antallet timer du faktisk har jobbet totalt i hele år og antallet timer du skal jobbe hele dette året.

Er det minus, har du fortsatt ikke jobbet ditt årsverk. Er det pluss har du totalt arbeidet flere timer enn du skal arbeide i dette året.

Antallet timer du skal arbeide dette året finner du i celle O18 i januararket. Dette gjelder uansett stillingsprosent.

Denne oversikten er kun tatt med som en kuriositet. OBS - OBS! Er du på pluss siden tidlig på året, bør du kanskje vurdere hvorfor.... og tenke på at kirkegården er full av uunværlige medarbeidere og du kanskje bør ha et liv utenfor kontoret...

 

Til toppen.