|Linker|Billed Galleri|Blogg|Tid|Oppslagstavlen|

Logoen til Hobbiten.net

|Broch|Opplæring|Om Hobbiten|Privat|Hjem|

Oppslagstavlen.

Bilder - Humor - Jobb - Kommunal beredskap - Lager - Morsomme bilder - Nyttig - "Powerpointere" - Privat - Sitatseksjonen - Videoklipp

 

Her legger jeg likt og ulikt, uten noe spesielt system eller dypere mening. Egentlig bare litt rot... Det nyeste er merket med rødt.

Et dikt jeg fant på en eller annen nettside en eller annen gang for lenge siden A soldier... Og dette er et av de mest kjente diktene fra 1. verdenskrig - Wilfred Owen Anthem for Doomed Youth

Her et annet dikt av Pär Lagerkvist - Nya vapen. Dette diktet ble skrevet på slutten av 30-tallet (kom i boken "Dikter" i 1941) som et rop mot nazismens fremmarsj, og blir vel aldri "for gammelt". Dette ble også brukt i min 17. mai tale 2011 ved minnesmerket over de falne i Egersund. I talen min ved fakkel/rosetoget 25.7.2011 var det ikke noen dikt. Hvordan jeg opplevde 22.7.12 kan du høre om her.

 
Nyttig
Ikke nyttig

 

Bilder (Siste oppdatering 17. juli 04)

Her er det ulike bilder, der noen f.eks kan brukes som skrivebordsbakgrunn, andre bare er der...

Du kan for øvrig klikk her for å se den vedlagt filen.

 

Humor

Her er det morsomme bilder og videoklipp som har kommet på epost, er funnet på nettet o.l. Jeg tror nok de fleste tåler disse... (Ja da, også mine barn er på nettet...)

Vær klar over at de fleste av videoklippene kan ta noe tid å laste ned - avhengig av din linjekapasitet. Får du ikke åpnet dem, mangler du kanskje en avspiller. Da kan du gå til Christians hjemmeside, en side han i følge datterens kun har for å få mest mulig besøk... Der finner du linker med noe utfyllende informasjon om ulike gratisprogrammer. Det kan også være at du mangler en codec for å kunne spille av klippene. Da kan du gå til CodecCorner for å finne rett codec. Er nok mest aktuell for større filmer og kanskje for de mer "avanserte"...

Når det gjelder bilder, kan du gå til siste side, for å få eventuelle nye, om du har vært der før.

Skal du søke jobb? Da bør du sjekke denne vurderingen teksten i stillingsannonser. Hvordan lese stillingsannoner.

Har ditt kontor høyt forbruk av Post-it lapper. Da kan dette være grunnen.

Du kan jo sjekke hva som driver Bush og Blair. Du må ha Flash installert. (Gratis program)

Fremmedspråk kan være vanskelig, bare se her...

"Powerpointere".

(Hvis du ikke kommer videre med å trykke en vilkårlig tast, bruk PageDn-tasten for å gå bla deg fremover)

En liten julesak - Vet du hvorfor det bare er Rudolf som er rød på nesen? (145 kb)

Om du lurer på om du er smart nok, kan du ta testen: Er du smart nok? (110 kb)

Trenger du råd når du driver med sport, er denne kanskje noe for deg 10 gode tips for deg som driver med sport. (462 kb)

Om kvinner og menn kommuniserer? Ikke altid, noe som denne viser.

Og så er det jo dette med erfaringslæring, noen lærer aldri... Er enkel fysikk så vanskelig?

 

Å spare penger på innføring av nye datasystemer???

Det er ikke uten grunn at dette ligger under humor... Når det gjelder innføringen av datasystemer, kan det jo av og til gi uventede resultater, men når det gjelder prisen for datasystemer, er det ikke bare innkjøpskostnadene til selve programmet som er avgjørende for totalsummen. Her er et eksempel på det, det er leverandørens anbefalinger som er lagt til grunn - og tallene er bevist lagt lavt. Det er to dokumenter, et notat og et regneark.

 

Sitatseksjonen.

Oscar Wilde (1854-1900) sa en gang noe klokt, særlig for de av oss som har arbeidet innen helse- og sosialsektoren: "Jeg vet ikke hvorfor han hater meg slik, jeg har da aldri hjulpet ham." På sitater.com finner du flere sitater av både Oscar Wilde og andre. Militære sitater, pluss en masse annet finner du på military-quotes.com. Ordtak og mye annet på ordtak.no. Selv mener jeg at: "Verden er ikke stor, du skal være forsiktig med hvem du slenger med leppa om... Det kan være en nær slekting eller noe slikt. "

Hvem som sa: "Nobody ever asked what good I did, they only asked how many people I killed..." Vet jeg ikke, men kanskje gjør du? Jeg vet i allefall hva hva general Douglas MacArthur sa i en tale til Kongressen i 1951:: "Old soldiers never die; they just fade away." Hva mer han sa da, finner du i avisen Startribune. Men han sa også mye annet, bla følgende i "Our Father Who Art in Heaven.'':

"By profession I am a soldier and take pride in that fact. But I am prouder -- infinitely prouder -- to be a father. A soldier destroys in order to build; the father only builds, never destroys. The one has the potentiality of death; the other embodies creation and life. And while the hordes of death are mighty, the battalions of life are mightier still. It is my hope that my son, when I am gone, will remember me not from the battle field but in the home repeating with him our simple daily prayer."

En venn av oss sa følgende til sin tilkomne: "Jeg liker kvinner med egne meninger." Han har fortsatt ikke kommet over at hun tok ham på ordet og i følge ham selv, er det i dag ikke noe utsagn han angrer mer på enn dette - et utsagn som ble sagt i forelskelsens rus.

Til toppen.