|Linker|Billed Galleri|Blogg|Tid|Oppslagstavlen|

Logoen til Hobbiten.net

|Broch|Opplæring|Om Hobbiten|Privat|Hjem|

Arbeidstidsskjema - fleksitidskjema.

2017 versjonen.
For 2017 er det ingen endringer.

Her kan du se kontrollversjon: Pdf-versjon av skjemaet - Kontrollfil i pdf-arbeidstid i ukedager - Kontrollfil arbeidstid alle dager

Hvordan laster jeg ned tidsregistreringsskjemaet?

1. Klikk på lenken med filnavnet Ditt_navn_Avdeling_2017_Tidsregisteringsskjema-v01.0.xltx eller pek på lenken og høyreklikk med musen mens du peker på linken.
2. Velg Lagre.
3. Velg en fil-katalog der du vil lagre filen, gjerne en nettverkskatalog slik at du alltid har backup...
4. Finn filen med Windows Utforsker der du har lagret den og dobbelt-klikk på filen for å åpne den.
5. Når filen er åpen i Excel - Velg Lagre. Du må antagelig åpne den for redigering av sikkerhetsmessige årsaker, noe som antagelig gjelder for alle Office-filer du klikker på.
6. Gi filen et navn - F.eks Ditt navn - 2017 - avdeling - Tidsregistreringsskjema.
7. Lag en snarvei til skrivebordet og oppstartskatalogen. Hvis du ikke vet hvordan du gjør det, se i brukerveiledningen.


Fra 2013 er skjemaet lagt opp slik hver uke beregnes ut i fra daglig normal arbeidstid * antall arbeidsdager. Du kan dermed selv endre din normale arbeidstid om den ikke er 7:30t med (betalt lunsj) til f.eks 8:00. Det er dermed ikke behov for et eget skjema for de som har 40-t uke eller andre varianter. I tillegg er årsoversikt, merknader og brukerveiledning ajourført. For de som har en normal arbeidsdag på 07:30 timer med betalt lunsj, er alt forhåndsutfylt.

Ikke 7:30t arbeidsdag?
Dersom du har annen arbeidstid , f.eks 8:00) må du endre Normal arbeidstid per dag er timer i turkis celle F18. Dette gjør du i januar og den kopieres automatisk over til alle de andre månedene. Du kan også manuelt endre Normal arbeidstid pr dag er timer for den enkelte måned, men dette anbefales ikke og normalt skal det ikke være behov for det.

For de som har 40-timers uke (og andre varianter) er det litt spesielt for onsdag før påske, jule- og nyttårsaften. I disse månedene må det gjøres en liten korrigering, men hvordan du gjør dette fremgår av påske-måneden og i desember.

Deltidsjobbing
Jobber du deltid og arbeider fulle dager må du også endre hvor mange dager du jobber i den enkelte uke.

Litt info.
Skjemaet/filen er på ca 3-500 k (0,5 MB) og lagd i Excel 2016 som en Excel-mal (xltx), slik at du må lagre det under nytt navn. Det skjer automatisk først gang du vil lagre ditt eget skjema.

Det kan være lurt å sende meg en epost dersom du ønsker en tilbakemelding i tilfellet det, mot formodning, skulle oppdages en feil i skjemaet, jf. det som skjedde for 2008. Dersom du vil ha en slik varsling, klikk på epost-linken og send meg en epost. Din epostadresse vil selvsagt ikke bli brukt til annet enn varsling dersom det skulle oppdages en feil. Flere endringer har kommet etter tilbakemeldinger.

Det er foretatt en nitidig kvalitetskontroll, men jeg verken kan eller vil garantere noe... smiley Om du ønsker å se grunnlaget for kvalitetskontrollen kan du se på denne filen.

Jeg har lagd en brukerveiledning. Du leser den sannsynligvis ikke allikevell... men den er nå her og finnes også i skjemaet.

Oversikt over endringer i tidligere versjoner finner du her.

For de som er opptatt av Excel, kan jeg for øvrig nevne referansearket mitt "Excel på et ark". Der har du en A4-side med nyttig info om Excel.

Jeg vil også henvise til "Erlandsens Excel Side", en meget bra hjemmeside der fikk fant utjeg hjelp til å finne ut hvordan jeg kunne regne med minustid. Den oppdatertes nå kun på engelsk Erlandsen Data Consulting.

Hva er dette?
Det er et Excel regneark som oppsummerer din arbeidstid for hver dag. Arbeidstiden er fordelt på: Normal arbeidstid, ekstra arbeidstid (fleksitid som du arbeider opp), fravær i arbeidstiden, og overtid (som summeres for seg). Summen av arbeidstid trekkes så i fra den arbeidstiden du skal jobbe den uken.

Du skriver inn når du kommer og når du går for den enkelte dag, og arbeidstidens summeres for den enkelte uke
- med fratrekk for eventuelt fravær i arbeidstiden (f.eks ute en time i private gjøremål)
- og tillegg for eventuell ekstra fleksiarbeidstid (f.eks når du gikk ned på kontoret kl 1800 og arbeidet til 2100 fordi du skal avspasere neste mandag).

Er du ikke på jobb fordi du avspaserer, skriver du ingen ting. Er du syk eller på ferie skriver du normalarbeidsdag.

Pålagt overtid føres i egen kolonne da du er pålagt å holde oversikt over dette i henhold til arbeids- og miljøvernlovens § 10-6.

Regnearket er basert på arbeidstid for den enkelte uke og måned (se eksempel for januar i pdf), og status overføres automatisk til neste måned. I tillegg får du en samlet oversikt på et eget ark (her i pdf). Det er også med et kladdeark som f.eks kan brukes til å regne ut fordeling på overtid antall timer på henholdsvis 50% og 100%.

For å unngå at du gjør feil, får du kun lov til å skrive i felter der det skal registeres klokkeslett eller merknader. Alle andre felt/celler er skrivebeskyttet - dvs at de er sperret for skriving.

Hvorfor har jeg lagd dette skjemaet?

Hvorfor? Fordi jeg alltid har "hatet" å registrere timer og minutter, for så å måtte legge sammen og trekke fra. I tillegg har noe av motivasjonen vært den samme som for denne nettsiden; skal du lære deg et program - må du bruke det.

Skjemaet er lagd på min fritid - i utgangspunktet til mitt eget bruk, og hverken jeg eller noen andre tar noe ansvar for bruken av det. Jeg lager hvert år nye versjoner, og legger den ut her på min nettside www.hobbiten.net. Jeg legger melding på Twitter via @lebroch #flexitid når det er lagt ut. Tilbakemeldinger kan du gi ved å sende meg en

For øvrig, er du ikke fornøyd med skjemaet, kan du jo bare la være å bruke det.... Smiley

Andre relevante linker:

 

Til toppen