|Linker|Billed Galleri|Blogg|Tid|Oppslagstavlen|

Logoen til Hobbiten.net

|Broch|Opplæring|Om Hobbiten|Privat|Hjem|

Brukerveiledning for tidsregisteringsskjema - kort versjon.

"Brukerveiledninger er for feiginger" og at det ofte er slik at "Når alt annet svikter, les brukerveiledningen."

Ved første gangs bruk: (Start ute i året - Se Full brukerveiledning)

1. Filnavn.
Du må lagre filen under nytt (ditt ?) navn, noe du blir tvunget til ved at filen du laster ned er en mal. Når du bruker ditt navn og avdeling som filnavn, vil dette komme med i toppteksten på hvert regneark som skrives ut.

Du må huske å legge inn din stillingsprosent, i celle O6 på Fanet (arket) Januar , om du ikke er i 100% stilling - som ligger inne som standard.

2. Pluss eller minus tid – når du tar regnearket i bruk.
Ved første gangs bruk må du registrere din status for +/- tid. Dette gjør du i regnearket for januar – uavhengig av når du begynner å bruke regnearket. Timene/minuttene blir automatisk overført gjennom hele regnearket.

Plusstid føres i ”turkis celle M15 i regnearket for januar”. Minustid føres i ”stor turkis cell B9 i regnearket for januar”
Har du overtid som skal overføres, fører du dette i celle E6, dvs timer som ikke er hentet ut føres dette her, men husk da på at ditt totale timetall øker i månedsoversikten, men IKKE i jf. årsoversikten (jf. AML § 50) iom at det er timer fra fjoråret.

Snarveistips.       ±
Legg inn en snarvei til filen i mappen oppstart,da starter regnearket hver gang du starter maskinen. Da er det lettere å huske å skrive inn fremmøtetid. Du kan eventuelt legge inn en snarvei på skrivebordet eller på officeverktøylinjen for å gjøre arket lettere tilgjengelig.

Føring av klokkeslett.        ±
Klokkeslett skrives slik 8:30 - åtte kolon tre null

Normal arbeidstid.        ±
Regnearket baserer seg på at du taster inn tid når du kommer og tid når du går, som i et manuelt fleksiskjema. Dette gjøres i "Normal arbeidstid".

Ekstra arbeide som ikke er overtid.        ±
Enkelte arbeider tidvis utover normal arbeidstid, og tar dette ut i avspassering. Dette er arbeide som ikke er pålagt og som det ikke betales overtid for, og det føres i "Ekstra arbeidstid".

Fravær i arbeidstiden.         ±
Alt fravær fra arbeidsplassen, etter at du har kommet på arbeide, føres i "Fravær i arbeidstiden".

Avspassering.        ±
Avspasserer du en hel dag, skriver du ikke inn noe arbeidstid den dagen. Du har jo ikke arbeidet noe denne dagen. Du må ikke føre fravær i tillegg på Fravær i arbeidstiden - da blir du trukket dobbelt.

Overtid.       ±
Dersom du ikke har fast godtgjort overtid, noe som altså gjelder de fleste arbeidstakere, kan du kan bruke skjemaet til å registrere overtid, men da bare for oversiktens del. Vanlig overtidsskjema må fortsatt fylles ut. Når du skal ha utbetalt overtid, kan du kopiere dag, dato og tid til arket Beregning av OT. Deretter kan du splitte ot'en i 50/100%, føre på konto og kanskje bruke utskriften som grunnlag for utbetaling. Se ellers brukerveileding for dette arket i den lange versjonen av brukerveiledningen for skjemaet.

Ferie.        ±
Feriedager føres med full arbeidstid, 0800-15:30. Du kan føre Ferie i merknadsrubrikken.

Sykdom.        ±
Fravær pga sykdom føres med full arbeidstid, 0800-15:30. Du kan føre Sykdom i merknadsrubrikken.

Permisjon.        ±
Har du permisjon med lønn, føres dette her som normal arbeidstid.
Er det uten lønn, føres det IKKE arbeidstid - med mindre du blir trukket for dette over lønnsslippen. Da er du nødt til å føre det som timer her, ellers vil du bli trukket to ganger.

Forfatter - nye versjoner.        ±
Skjemaet er lagd av Leif E Broch - som arbeider som sekretariatsleder i Eigersund kommune, men skjemaet er lagd av meg på min fritid og har ikke noe med min jobb å gjøre.
Ne versjoner kommer hvert år på www.hobbiten.net

Til toppen.